مراقبت از دندانهای خود و حفظ بهداشت دهان و دندان، یکی از مهمترین عوامل برای حفظ سلامت کلی بدن است. برای رعایت بهداشت دهان و دندان، باید روی عواملی مانند مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، شستشوی دهان با آب و ضدعفونی کننده و مصرف خوراکیهای سالم تمرکز کرد.
همچنین، بهتر است مصرف قهوه، نوشیدنیهایی مانند نسکافه و دیگر نوشیدنیهای شیرین طبیعی و صنعتی را محدود نمایید. در این نوشتار از وب سایت دکتر صفورا امامی قصد داریم در مورد تاثیر قهوه بر روی دندانها صحبت کرده و راههای جلوگیری از زرد شدن دندان را معرفی کردهایم. همراه ما باشید. همچنین برای اطلاع بیشتر از علت تغییر رنگ دندان کلیک کنید و مطلب مورد نظر را مطالعه بفرمایید.
آیا قهوه دندان را زرد میکند؟
مصرف قهوه و سایر نوشیدنیهایی که شامل تانین هستند مثل چای سبز میتوانند به زرد شدن دندانها کمک کنند. این رنگ زرد باعث پوسیدگی دندانها و از دست رفتن لایههای سفید رنگ میشود.
برای کاهش این روند، میتوانید پس از نوشیدن این نوشیدنیها دهان خود را با آب بشویید و همچنین مراقبت مناسب از دندانهای خود را در طول روز انجام دهید. علاوه بر این استفاده از محصولات حاوی فلوراید میتواند به بهبود وضعیت دندانهای شما کمک کند.
علاوه بر قهوه و چای سبز، مصرف دیگر نوشیدنیها مانند شربت، نوشابه، آبمیوه و الکل نیز میتوانند به زرد شدن دندانها کمک کنند. مصرف ترکیباتی مانند توت فرنگی، هویج، سیب و لیموی ترش نیز ممکن است باعث رنگ زرد شدن دندانها شود.
برای پیشگیری از زرد شدن دندانها و حفظ آنها به شکل سفید، میتوانید از روشهایی مانند مسواک زدن منظم، استفاده از خمیر دندانهای حاوی فلوراید، عدم مصرف خوراکیها و نوشیدنیهایی که میتوانند به دندانها آسیب برسانند (مانند نوشابه) و رفتن به دندانپزشک برای تمیزی دندانها و لکههای سطحی مرتبط با آنها استفاده کنید.
همچنین، در صورتی که به روشن شدن دندانهای خود علاقه دارید، میتوانید از روشهایی مانند بلیچینگ حرفهای و سایر روش های سفید کردن دندانها استفاده کنید.
چگونه لکه قهوه را از روی دندان پاک کنیم؟
برای پاک کردن لکه قهوه از روی دندان، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- شستشو با آب: پس از نوشیدن قهوه، دهان خود را با آب بشویید تا بتوانید بخشی از لکه را به طور موقت پاک کنید.
- استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید: استفاده از خمیر دندانهای حاوی فلوراید میتواند به پاک شدن لکه قهوه کمک کند. فلوراید موجود در این خمیر دندانها به عنوان یک عامل ضد پوسیدگی و سفید کننده دندانها عمل میکند.
- استفاده از برس دندان الکتریکی: برس دندان الکتریکی میتواند به بهبود کارایی شستشوی دهان و پاک کردن دندانها کمک کند.
- رفتن به دندانپزشکی: در صورتی که لکه قهوه روی دندانهای شما به صورت پایدار و قابل ملاحظه باقی مانده است، میتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید تا از روشهای حرفهای برای پاک کردن لکه از روی دندان استفاده کنید. یکی از روشهای پرکاربرد، بلیچینگ حرفهای دندانهاست.
چگونه از ایجاد لک روی دندانها جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از ایجاد لکه روی دندانها روشهای زیر را توصیه میکنیم:
- شستشوی دهان پس از نوشیدن نوشیدنیهای قهوهای: پس از نوشیدن نوشیدنیهایی مانند قهوه، چای سبز و شربت، بهتر است دهان خود را با آب بشویید تا بتوانید بخشی از رنگدهی احتمالی روی دندانها را پاک کنید.
- استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید: استفاده از خمیر دندانهای حاوی فلوراید میتواند به بهبود وضعیت دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها کمک کند.
- استفاده از مسواک دندان مناسب: استفاده از مسواک دندان مناسب و تعویض آن هر 3 الی 4 ماه یک بار میتواند به پاک شدن بهتر دندانها کمک کند.
- محدود کردن مصرف نوشیدنیهای قهوهای: به جای نوشیدن قهوه و سایر نوشیدنیهایی که شامل تانین هستند، میتوانید از نوشیدنیهای دیگری مانند آبمیوه یا آب استفاده کنید.
همچنین برای حفظ سلامت دندانها بهترین روش، مراجعه منظم به دندانپزشک و تمیزی دندانها و لثهها به صورت تخصصی است.
دندانهای خود را به صورت تخصصی جرم گیری کنید.
مراقبت از دندانها به طور منظم، شامل مسواک زدن روزانه، استفاده از نخ دندان و مصرف خمیر دندان مناسب میتواند به حفظ سلامت دندانها کمک کند؛ اما برای پاک کردن لکهها و رسوبات سطحی روی دندانهای خود، میتوانید از جرمگیری حرفهای و تخصصی دندان استفاده کنید. جرمگیری حرفهای دندان یک روش تخصصی برای تمیزی دندانهاست که توسط دندانپزشکان و به صورت عمومی در مطبهای دندانپزشکی انجام میشود.
جرم گیری دندانها با استفاده از ابزارهای حرفهای مانند اولترااسونیک و ابزارهای دستی (سیگنال هیکس) انجام میشود. این روشها با استفاده از امواج صوتی و چرخش برسهای خاص، رسوبات و زمینهای از دندان مخلوط با باکتریها را از سطح دندانها پاک میکنند. جرمگیری دندانها به عنوان یکی از روشهای حرفهای برای کنترل بیماریهای لثه، پیشگیری از ترکیدگی لثه و کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شناخته میشود.
نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کنید این است که جرمگیری دندانها توسط دندانپزشکان باید فقط در صورت نیاز انجام شود و بهتر است به مقدار انجام آن دقت کرد. همچنین، در صورتی که دارای بیماریهای لثه و پیشرفتهترین مراحل بیماریهای دندان هستید، جرمگیری دندانها به تنهایی کافی نیست و باید از روشهای درمانی دیگر کمک بگیرید.
پس از نوشیدن قهوه مسواک بزنید.
پس از نوشیدن قهوه بهتر است که مسواک بزنید تا جلوی ایجاد لکه روی دندانهای خود را بگیرید. همانطور که اشاره کردیم، قهوه شامل تانین است که میتواند به رنگدهی دندانها منجر شده و باعث ایجاد لکه روی آنها شود. با مسواک زدن و شستشوی دهان پس از نوشیدن قهوه، میتوانید سطح دندانهای خود را پاک کرده و به جلوگیری از ایجاد لکه روی دندانها کمک کنید.
همچنین، در صورتی که نمیتوانید فوراً مسواک بزنید، میتوانید از روشهای دیگری مانند گرداندن آب به مدت 30 ثانیه در دهان و یا نوشیدن یک لیوان آب برای پاک کردن باقیمانده قهوه روی دندان استفاده کنید. اگرچه مسواک زدن پس از نوشیدن قهوه بهتر است، اما باید توجه داشت که در صورتی که بلافاصله پس از نوشیدن قهوه مسواک زده شود، میتواند منجر به خراشیدگی سطح لایه آسیابی دندانها شود. به همین دلیل، بهتر است 30 تا 60 دقیقه پس از نوشیدن قهوه منتظر بمانید و سپس مسواک بزنید.
مضرات دیگر قهوه چیست؟
مصرف قهوه در مقادیر معتدل (حدود 3 تا 4 فنجان در روز) برای بسیاری از افراد ایمن و مفید است. اما مصرف بیش از حد قهوه ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند. برخی از مضرات مصرف بیش از حد قهوه عبارتند از:
- مشکلات خواب: مصرف بیش از حد قهوه میتواند باعث مشکلات خواب مانند بیداری در شب و نخوابیدن شما شود.
- افزایش فشار خون: مصرف بیش از حد قهوه میتواند باعث افزایش فشار خون شده که ممکن است منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی شود.
- اضطراب و بی قراری: مصرف بیش از حد قهوه میتواند باعث افزایش سطح هورمونهای استرس در بدن شما شود و علائمی شبیه به اضطراب و بی قراری ایجاد کند.
- سوءهاضمه: مصرف بیش از حد قهوه باعث سوءهاضمه و نفخ شکم شده و در برخی از افراد مشکلات گوارشی مانند اسهال و دل درد را تشدید میکند.
- سفتی عضلات: گاهی اوقات مصرف بیش از حد قهوه باعث سفت شدن عضلات مانند قلب شده که ممکن است منجر به آریتمی قلبی شود.
- افزایش ترشحات اسیدی: مصرف بیش از حد قهوه باعث افزایش ترشحات اسیدی در معده و در نتیجه ایجاد سوزش معده و زخم معده خواهد شد.
به همین دلیل، بهتر است که به مقدار مصرف قهوه دقت کرده و مصرف آن را محدود کنید تا از مضرات بیش از حد استفاده از آن جلوگیری کنید. به هر حال اگر نمیخواهید اثرات قهوه روی دندان شما ماندگار شود، بهتر است مصرف آن را محدود کرده و در صورت مصرف حتماً دهان خود را با آب بشویید. در نهایت ما در کلینیک دکتر صفورا امامی آماده ارائه انواع خدمات دندانپزشکی تخصصی از جمله عصب کشی دندان، جراحی انتهای ریشه دندان، درمان دندان ترک خورده و... به شما هستیم. برای دریافت نوبت با ما تماس بگیرید.